Allens klockrena cykelsymboler

Det har just målats nya cykelsymboler i Alléns gamla, men i år pimpade cykelbana. Efter tips från Martin under min artikel Alléns cykelmysterier tog jag en cykeltur längs hela Allén och bara njöt. Då såg även jag att man väldigt konsekvent har placerat symboler just vid interaktionspunkterna. Se här:

En cykelsymbol i G-korsning

Antingen finns en ny fräsch symbol precis där en gångbana möter cykelbanan.

Två cykelsymboler i Alle-korsning

Eller också finns det cykelsymboler precis före och precis efter gångbanans anslutning.

Cykelsymbol även i tveksam Alle-korsning

Även tveksamma fall har täckts upp för säkerhets skull.

Nu får gående och cyklister äntligen samma möjligheter att se vad för sorts bana de hamnat på och kan samspela därefter. Och för dem som vill slippa samspela så mycket har Göteborg nu även byggt en bana med separata filer för gång och cykling på andra sidan Nya Allén. Den är också asfalterad, har grön omgivning och erbjuder t.o.m. en något genare väg mellan Gamla Ullevi och Järntorget.

Jag vill tacka Martin för att han tipsade mig, och Trafikkontoret för det klockrena utförandet. Eller är det entreprenören som fått fria händer att placera de nya symbolerna och valt med så stor omtanke? Den som funderar över om en symbol mitt i interaktionspunkten eller två symboler på ömse sidor om den ger bästa effekten har nu möjlighet att studera båda lösningarna i Nya Allén. Hallå Berlin, vi är snart ikapp er!

Det här inlägget postades i Åtgärdad, Beröm, GC-separering, Skyltar o symboler. Bokmärk permalänken.

2 svar på Allens klockrena cykelsymboler

  1. CykelNisse skriver:

    Imponerande! Alltid bra att med tydlighet om vad som gäller i trafiken.

    Jag har även sett att man på vissa håll har börjat med att måla cykelsymbolen roterad 90 grader, dvs med underdelen mot den som korsar cykelbanan. Tyckte det såg konstigt ut först men insåg sen att det kanske är precis så det borde göras oftare.

  2. Christer Corneliusson skriver:

    Ser ju föredömligt ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *