Bussresor med omtanke

Bussresor med omtanke

Fängslande samtal – ja, bokstavligen fängslande även för alla cyklister som ville passera.

Den supersmala cykelbanan är bara till för trafik i kamerans riktning. Cyklisten på bilden ska egentligen cykla på lokalgatan där den svarta bussen står. Men det går ju inte med mindre än att man motar bort bussen som verkar ha så trevligt bredvid sin kompis. De har stått där en god stund, absorberade av varandra och med motorerna miljöriktigt avslagna.

Jag såg flera cyklister komma från bägge hållen som alla hade omtanke, det vill säga en tanke att få köra om. De fick lirka sig förbi en i taget längs gräsranden. På den svarta bussen står ”Bussresor med omtanke”, men den omtanken skiljer sig nog från cyklisternas. Kanske gäller det bussarnas omtanke om varandra. Eller tanken ”Om det kommer en cyklist så stannar jag kvar”. Eller så är det passagerarna som står för omtanken, och de är inte ombord för tillfället.

Situationen liknar den när två fotgängare är så absorberade av varandra så att de inte märker att de hamnat mitt i cykelbanan och hindrar trafiken. Fast det är lite gulligt också, så det är väl bara att göra sig smal och rulla förbi så diskret man kan.

För den som undrar är platsen Skånegatan utanför Svenska Mässan i Göteborg, idag klockan 17:40, en vanlig dag på väg hem från jobbet.

Det här inlägget postades i Utan kategori. Bokmärk permalänken.

1 svar på Bussresor med omtanke

  1. Gbgcyklaren skriver:

    Ja, trots att man irriterar sig på bilden, så ser det samtidigt ut som ett ganska gulligt samtal.

    Bilden påminner om några bilder jag tog vid Svenska Mässans ordinarie taxiparkering (där de bygger det nya tornet nu):
    http://gbgcyklaren.blogg.se/2012/may/parkering-pa-cykelbanan.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *