Fulparkerad cykel

Fyra cyklar står fastlåsta i cykelpollare framför Stadsbiblioteket. En ska bort. Man behöver inte fråga Brasse Brännström i Fem myror är fler än fyra elefanter om vilken. Det syns. Och för säkerhets skull har någon satt dit en tydlig röd skylt ”FUL-parkerad”.

Fyra cyklar fastlåsta framför biblioteket

Fyra cyklar som står fastlåsta vid pollare framför biblioteket. En med hängande kedja.

Jag cyklade till Stadsbiblioteket för att lämna en bok. Min cykel står allra längst till vänster. Den fick ingen pollare, för alla var upptagna. Kul att många cyklar! Men när jag såg cykeln med den totalt avhoppade kedjan, den hängande sladden till baklyktan och med resterna av en reklamskylt som suttit utanpå bakhjulet blev jag trött. Den cykeln var inte till för att cykla på, utan bara för att kringgå regler för uppsättning av reklam.

Men en sak tröstade mig. Någon hade fäst en stor röd skylt på cykeln som formulerade precis vad jag själv tänkte.

Den röda skylten på cykeln

Den röda skylten på cykeln.

Hur länge har cykeln stått parkerad här? Jag tror mig ha sett den för över två veckor sedan, men den kan ha stått här i månader. Nån som vet? Och troligen har samma fulparkerare placerat ut fler cyklar på andra platser.

Hoppas att den som satt dit ”FUL-parkerad” ser min uppskattning, men även att fulparkeraren själv får sig en tankeställare. Vi som cyklar blir inte glada åt dem som tar ifrån oss bra lägen att låsa fast våra cyklar. Kanske är det tio cyklister om dagen som blir denna reklammakares ovän.

Det här inlägget postades i Cykelparkering. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *