En hel pluton trottoarcyklare

Idag vid lunchtid tappade jag hakan när jag från min cykel såg vad som kom på Avenyns trottoar över Kungsportsbron. Vid mina tidigare räkningar har jag alltid fått det till att endast 3 % av cyklisterna trottoarcyklade. Men detta …

Trottoarcyklargäng

En hel pluton trottoarcyklare invaderar de gåendes egen upphöjda yta förbi Storan och över Kungsportsbron.

Trottoarcyklargäng

Gruppen anförs av en person som förefaller vara professionell guide.

Trottoarcyklargäng

Till vänster syns också en blå Styr & Ställ-cyklist på trottoaren. Men han tillhör inte gruppen. En eloge till honom som trots denna egenmäktiga cyklistsvärm ändå respekterar de gåendes frid och leder sin cykel!

Det såg ut att vara en organiserad grupp med professionell ledare. I så fall tycker jag att ledaren och det företag han representerar borde vårda respekten och samarbetsandan i trafiken mycket bättre än så här. Den badwill som detta ger drabbar inte bara företaget. Vad ska vi andra cyklister nu svara när krönikörer och insändare skriver att ”alla cyklister struntar i reglerna”?

Det här inlägget postades i Beteende, GC-separering. Bokmärk permalänken.

4 svar på En hel pluton trottoarcyklare

 1. Erik Johansson skriver:

  Ser nästan ut som en cykelbana tycker jag (har svårt att känna igen dom i Göteborg).

  • admin skriver:

   I korsningen Avenyn/Allén finns enkelriktade cykelbanor, övergångsställen och separata ljussignaler för gående och cyklister. Där förklarar utformningen alltså med stor tydlighet var de olika trafikantslagen ska vara. Det borde inte ha undgått denna grupp.

   Den stora cykelparkeringen med Styr & Ställ blurrar dock till begreppen om man inte kommer via korsningen utan börjar sin cykelresa där. För där ser det mera ut som ett torg med cykelställ än som en trottoar. Men nog är det väl uppenbart olämpligt att cykla på brons smala trottoar? Här borde man i så fall ha vaknat upp och använt refugerna före bron (se första bilden) till att ta sig över till rätt bana.

 2. J skriver:

  Förmodligen en utflykt med ett av kryssningsfartygen i Arendal eller Frihamnen. Säkerheten främst.

  • admin skriver:

   Det låter troligt. Det stod ett typ 7 bokstävers namn och en logga på de neongröna ryggsäcksskydden som jag inte minns, men det kan vara rederiets eller båtens namn. Jag hörde några i gruppen som talade, och det var på tyska.

   Den egna säkerheten främst. De gående invånarnas trygghet och trivsel i andra hand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *